Maja 03, 2026, 03:25:50 am

Autor Wątek: Nolan N-87  (Przeczytany 15621 razy)

Offline marta z grudziądza

• Honda CB 500 XA
  • 180 km/h
Odp: Nolan N-87
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 17, 2016, 11:16:56 am »
 :laie: faktycznie wygląd i prezencja są najważniejsze, szczególnie dla mężczyzny  :oki:

Offline Derkoś

• BMW GS 900 Adv
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 17, 2016, 11:22:37 am »
:laie: faktycznie wygląd i prezencja są najważniejsze, szczególnie dla mężczyzny  :oki:

Marta chyba nie czytałaś wszystkiego , albo przeczytaj jeszcze raz mój komentarz, bo nigdzie ja nie napisałem że najważniejszym, a że ostatnim punktem na liście przy kupnie to raz, a dwa że znudziły mi sie oklepane schematy :)
« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2016, 11:26:29 am wysłana przez Derkoś »

mirek

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 17, 2016, 11:25:31 am »
 :popcorn:

Offline marta z grudziądza

• Honda CB 500 XA
  • 180 km/h
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 17, 2016, 11:31:32 am »
Nie no przeczytałam wszystko. Faktycznie rozmiar też ma znaczenie a jak jeszcze fajnie wygląda to tym lepiej  :thumbup:

mirek

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 23, 2016, 13:48:29 pm »
Odgrzeję kotleta.
Parę tysi w kasku przejechałem więc nieco więcej mogę powiedzieć.
Kask dosyć długo układał się na głowie i teraz jest idealnie. Mam nadzieję, przez to dłuższe pasowanie do głowy, że nie wygniecie się zbyt szybko.
Wentylacja i aerodynamika. W chłodne dni najbardziej można poznać możliwości kasku. Przy otwartych wlotach w kasku jest zwyczajnie zimno. :naughty: Czyli działa. Teraz jeżdżę na zamkniętej górze i rozszczelnionej szybce a wlot na szczęce wg potrzeb.
Spojlerek pod szczęką robi robotę. Faktycznie nie wieje po szyi.
Z ciekawostek, na motocyklach z szybą (duży Tracer, BMW 1200 GS) jest jakby trochę głośniej. Być może jest to kwestia ustawienia szyby a może mojego wrażliwego ucha.  :hmm: Pojawia się inny rodzaj szumów, który powoduje, że z radością wracam na mojego ogryzka bez szyby.
Ocena po paru miesiącach i kilku tysiącach km: 4 z bardzo dużym plusem.
5 nie będzie, za brak zapięcia DD.  :bash:

Offline Norbas

• XT 1200 Z Super Tenere
  • 120 km/h
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 23, 2016, 20:00:18 pm »
Mirek dołożę pięć groszy.Mam Nolana z niższym numerem N-86.Na mojej TDM-ce jest wszystko ok.Gorzej jak jadę brata lokomotywą tak 120 km/h pojawiają się dziwne turbulencje.Jak pisałeś to kwestia ustawienia ogromnej przeszkody jaką jest szyba.Ogólnie przejechałem 10 tysi i jestem zadowolony.Jechałem z Kątów Rybackich na Grunwald w ulewie super odprowadza wodę z szyby,nic nie przeciekło,nie paruje,wentylacja ok.Za tą kasę jest to dobry wybór.Też dam 4+.