Wrze¶nia 05, 2026, 09:40:41 am

Autor W±tek: BMW F850GS, niedokoÅ„czony test.  (Przeczytany 6681 razy)

mirek

• Go¶æ
BMW F850GS, niedokończony test.
« dnia: Listopada 14, 2018, 14:38:37 pm »
ByÅ‚ duży GS, trzeba sprawdzić mniejszego. Tradycyjna procedura, telefon do Dominika i tak dalej. Jak zawsze peÅ‚na profeska. Szacunek!  :notworthy:
Dzisiaj jedziemy z Maciejem. Maciej na 1250. Już samo uruchomienie silników pokazuje, że 850 odstaje kulturą od 1250. Sam też nie spełniam standardów więc myślę, że będziemy do siebie pasować. :hmm:
Dobra, jedynka i dzida… Taaa… Dzida… TyÅ‚ rwie przyczepność niemal od zaraz. :bag: Maciej mówi mi, żebym włączyÅ‚ Rain. Jako że z natury jestem ulegÅ‚y to stosujÄ™ siÄ™ do rady. Ma trzecich Å›wiatÅ‚ach znowu sÅ‚yszÄ™ Rain, bo w miÄ™dzyczasie jakoÅ› tak mi siÄ™ mapa przestawiÅ‚a. Sama. :P Tym razem już jÄ… zostawiÅ‚em na dÅ‚użej bo niestety miaÅ‚em ciÄ…gÅ‚e problemy z utrzymaniem trakcji. Przyspieszenia i hamowania to niemalże notoryczne wtrÄ…canie siÄ™ systemów bezpieczeÅ„stwa. Zamontowane Metzelery niestety nie radziÅ‚y sobie z warunkami na drodze wiÄ™c musiaÅ‚em dostosować styl jazdy do możliwoÅ›ci opon. Niestety, byÅ‚o mokro i zimno. O ile asfalt im nie sÅ‚użyÅ‚, to szuterek byÅ‚ w sam raz. TrafiÅ‚a siÄ™ Å›cieżka, półsekundowa narada, lecimy. Tam oponki gryzÅ‚y aż miÅ‚o. ByÅ‚ też czas na zabawy kontrolÄ… trakcji, czyli kiedy przestanie siÄ™ wtrÄ…cać. Ot, takie chÅ‚opiÄ™ce rozrywki.  :bag:
Zawieszenie. Jest niezłe. Wprawdzie na niektórych dziurach słychać jakby był gdzieś luźny jakiś plastik to samo działanie jest bardzo poprawne. Motocykl bardzo zwrotny. :oki:
Silnik. Szorstka praca, taka jak lubię chociaż ma cechę, która ma większe znaczenie. Nie męczy się kiedy ma jechać spokojnie, i bez ziewania zbiera się do galopu jak jest taka potrzeba. Szczególnie w trybie Dynamic, który włączyłem jak przesychał asfalt i nikt nie patrzył co robię. Ekonomia chyba dobrze, bo niskie 4 komp pokazał ale jechałem dużo ostrożniej niż bym chciał.
Pozycja. Jak dla mnie idealna. Kiera fajnie w rękach leży, pozycja stojąca wygodna chociaż przy moich krótkich nóżkach tam gdzie trzeba ścisnąć moto kolanami, było nieco za wąsko. Obstawiam, że wyżsi będą mieli lepiej.
WyglÄ…d. Jest. JakiÅ›. KolorystykÄ™ przemilczÄ™, niech każdy sobie sam to interpretuje. ;;) Z szybÄ… siÄ™ nie dogadaÅ‚em byÅ‚a za niska i nie znalazÅ‚em regulacji ale o tÄ… ostatniÄ… dopytam nastÄ™pnym razem. Tak, nastÄ™pnym razem. ChcÄ™ powtórzyć jazdÄ™ testowÄ… ale w nieco lepszych warunkach drogowych. Bo warto.  :naughty:

Offline MattZab

• GSA
  • 80 km/h
  • **
  • Wiadomo¶ci: 120
  • P³eæ: Mê¿czyzna
  • I'm a petrolhead and ready to plunder.
Odp: BMW F850GS, niedokończony test.
« Odpowied¼ #1 dnia: Listopada 14, 2018, 16:46:25 pm »
Było mokro, szybko, ślisko i wesoło! ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk