Wrze¶nia 05, 2026, 08:50:26 am

Autor W±tek: Olejarka Å‚aÅ„cucha motocyklowego Scottoiler e-system - test, recenzja, opinia  (Przeczytany 46901 razy)

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
  • Wiadomo¶ci: 13090
Olejarka łańcucha motocyklowego Scottoiler e-system - test, recenzja, opinia
« Odpowied¼ #30 dnia: Wrze¶nia 25, 2017, 20:48:48 pm »
PijÄ™ z szefem  :bag:

Offline goden

• Yamaha Mt 09 Tracer; Triumph Tiger 1200 Gt Pro, BMW R18 Classic
  • 220 km/h
  • Wiadomo¶ci: 1798
  • P³eæ: Mê¿czyzna
Odp: Olejarka łańcucha motocyklowego Scottoiler e-system - test, recenzja, opinia
« Odpowied¼ #31 dnia: Wrze¶nia 25, 2017, 20:49:56 pm »
PijÄ™ z szefem  :bag:
Dawaj namiary to też się dołączę, też lubie

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Niebieski

• 0 km/h
  • Wiadomo¶ci: 18
No i oliwiarka daÅ‚a siÄ™ zrobić w konia. Chociaż w codziennej eksploatacji sprawowaÅ‚a siÄ™ wyÅ›mienicie to nas promie popuÅ›ciÅ‚a z ważnienia.  Å»yroskop odczytaÅ‚ przesuwajÄ…cy siÄ™ prom i drgania promu jako jazdÄ™ motocykla i rano znalazÅ‚em takÄ… kaÅ‚użę pod koÅ‚em.  :eek:

zibi w X11 miaÅ‚em elektrycznÄ… oliwiarkÄ™ zrobionÄ… przez kumpla, dziaÅ‚aÅ‚a podobnie do tej dopiero teraz zrobionej przez Scoottoiler'a no i koszt byÅ‚ mega niski, jakieÅ› 8 lat temu może 150zÅ‚, ale nie o tym. Kumpel podłączyÅ‚ mi jÄ… pod bezpiecznikami w ten sposób, że gdy nie byÅ‚o zasilania po stacyjce nie dziaÅ‚aÅ‚a. MyÅ›lÄ™, że takie podłączenie u Ciebie rozwiÄ…zaÅ‚oby ten problem  ;)

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
Po przekaźniku oczywiście można, ale jest to na tyle sporadyczna sytuacja z promem że łatwiej jest wyłączyć na zero kropli na minutę. Tak zrobiłem ostatni płynąc 20 godzin do Irlandii. Na lądzie wszystko gra.

Offline Niebieski

• 0 km/h
  • Wiadomo¶ci: 18
Tyż prawda ;) A ustawienia już masz zgrane? Jeśli szukasz właściwego miejsca na dyszę, to mogę poszukać gdzieś zdjęcia, sprawdzone na moim Xie i u paru innych kumpli na Xach ;) Ciekaw jestem jak ten "E" system masz ustawiony u siebie i jak to się sprawdza. Mnie zawsze męczyło czyszczenie wszystkiego po oleju, zawsze w takim momencie marzyłem o wale albo pasie... Swoją drogą podobno lepszy jest olej czerwony od Scootoiler'a, niby mało powinno wpływać - inne zakresy temperatur, ale ja jeździłem na czerwonym, inni od XXów sprawdzali oba i czerwony tym razem lepszy, mniej brudzi podobno ;D

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
Nie przejmuje się czystością felgi, łańcuch ma być nasmarowany. A normalne nastawy to duża czułość, 5 kropli co 60-70 sekund, w deszcz krócej. to wszystko.

Offline leśny ludek

• 20 km/h
  • *
  • Wiadomo¶ci: 46
Cześć zibi, istnieje taka możliwość żebyś zamieścił zdjęcie nr 2 z pierwszego postu, tu na forum?
ZakupiÅ‚em motocykl z dokÅ‚adnie tym samym modelem Scotoilera i brakuje mi instrulcji obsÅ‚ugi  w jÄ™zyku PL.
Jeśli to nie problem i dałoby się taka instrukcje zamieścić, byłbym bardzo wdzięczny

Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka

Offline zibi

• BMW R NINE T URBAN G/S
  • Moderator Globalny
  • 300 km/h
Teraz jestem na wyjeździe, po powrocie sprawdzę czy mam tę instrukcję, powinna być w pudełku. Tylko że wracam za tydzień.

Offline leśny ludek

• 20 km/h
  • *
  • Wiadomo¶ci: 46
Wytrzymam dzięki

Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka