Cztery lata temu postanowiłem kupić kamerkę. Nie zgłębiając tematu kamer sportowych popatrzyłem na allegro i kliknęliśmy Redleafa RD 32II + dodatkowy zestaw montażowy. Cena za wszystko 600 zyla bez paru złotych.
http://www.redleaf.pl/redleaf_rd32ii_sport_camera.htmlGwarancja dwa lata, brak polskiego menu, trochę śmieszny wygląd, czyli musi być dobrze.

Wbrew pozorom kamerka zaskakuje dobrą jakością nagrań i czasem pracy. Potrafiła dojść do 1,5 godziny (1280x720P 30fps). Używam czasu przeszłego bo akumulator jest już zmęczony i poddaje się po godzinie. Niestety jest wbudowany w urządzenie więc wymiana jest pewnym problemem. Akumulatorki są dostępne i posiadając lutownice można wymienić ten element. Oczywiście czas pracy jest uzależniony od ustawionej rozdzielczości i natężenia światła. Wieczorem kamera strasznie walczy o utrzymanie jakości co żre dużo prądu, a efekt i tak jest mizerny. Trochę sobie nie radzi, tak samo jak zajmuje jej chwilkę ogarniecie zmiany światła.
Kamerka po 1,5 roku zaczęła się wyłączać po max 1 minucie pracy. Została wysłana do dystrybutora, czyli Fox Foto i po 2 (słownie dwóch) dniach była u mnie, gotowa i chętna do dalszej pracy. Fajnym bajerem jest laserowy "celownik", pomaga w ustawieniu gdzie ma "patrzeć".

W związku z ograniczeniami czasowymi pracy kamery postanowiłem nabyć coś z wymienną baterią.
Pozytywne odczucia co do produktu w połączeniu z rewelacyjną obsługą dystrybutora mogły zaowocować jednym. Kolejnym Redleafem. Tym razem jest to model 5050+ OLED.
http://www.redleaf.pl/redleaf_sj5050_oled.htmlPierwsze testy wykazały 50 minut pracy przy rozdzielczości 1920x1080p 60fps. Obsługa bardzo prosta, jak zawsze dość duży zestaw montażowy. Teraz mam tego tyle że chyba sprzedawać zacznę.

Pilot działa bardzo dobrze, tak więc nie trzeba się zniżać do selfiaka, fotkę można zrobić w 12MP. Po ściągnięciu apki można kontrolować kamerę telefonem, też działa to bardzo dobrze. Teraz czekam na dodatkowe akumulatorki z ładowarką i zmniejszyłem rozdzielczość na 1920x1080p 30fps bo komputer dostaje zapaści przy odtwarzaniu.

C.D.N.